Siirry suoraan sisältöön

Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: RESTO17

Opetussuunitelman tunnus: RESTO17

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2017
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.


AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.


PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa myös opintoja koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2017-2018 2018-2019 2019-2020 2020-2021 Syksy 2017 Kevät 2018 Syksy 2018 Kevät 2019 Syksy 2019 Kevät 2020 Syksy 2020 1. / 2017 2. / 2017 3. / 2018 4. / 2018 5. / 2018 1. / 2018 2. / 2018 3. / 2019 4. / 2019 5. / 2019 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020 5. / 2020 1. / 2020 2. / 2020
RESTO16-1037
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
RESTO16-1038
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
YPO1A2 Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen 2 2 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
YPO2A2 Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen 2 2 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3
YPO3A3 Viestintätaidot 3 3 3 1.5 1.5
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3 3 3 1.5 1.5
RESTO16-1039
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
XX00BE90 Yritystoiminta ja yrittäjyys 3 3 3 1.5 1.5
XX00BE91 SeAMK innovaatioviikko 2 2 2 0.7 0.7 0.7
RESTO16-1040
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2 2 2 0.7 0.7 0.7
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3 3 3 1 1 1
RESTO16-1041
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

33
RESTO16-1042
Matemaattiset ja viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki )

15
KI15AMAT001 Matematiikka 3 3 3 1.5 1.5
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
YELRUOTS06 Svenska 1 3 3 3 1.5 1.5
YELRUOTS07 Svenska 2 2 2 2 0.7 0.7 0.7
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI06 English 1 3 3 3 1.5 1.5
YELENGLI07 English 2 2 2 2 1 1
RESTO16-1043
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet

(Valitaan kaikki )

13
YELRYMAR05 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 0.8 0.8 0.8
YE00BI07 Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa 5 5 5 2.5 2.5
CA00BI43 Yritystalouden hallinta 3 3 3 1.5 1.5
RESTO16-1044
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet

(Valitaan kaikki )

5
CA00BI42 Tutkimus- ja kehittämistyö 5 5 5 2.5 2.5
RESTO16-1045
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

72
RESTO16-1055
Ruokaketju

(Valitaan kaikki )

13
YE00BI08 Ruokaketjun toiminta 5 5 5 2.5 2.5
YE00BI09 Ruokaketjun vastuullisuus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
YE00BI34 Ruokaketjun kemia 3 3 3 1.5 1.5
RESTO17-1000
Ravitsemispalvelut

(Valitaan kaikki )

44
CA00BI44 Ruokapalvelujen tuottaminen 12 12 6 6 3 3 2 2 2
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5 5 5 2.5 2.5
CA00BI46 Elintarvikkeet ravitsemuksessa 5 5 5 1.7 1.7 1.7
CA00BI47 Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus 4 4 2 2 1 1 0.7 0.7 0.7
KA15B20 Tuotannonohjaus ammattikeittiössä 2 2 2 1 1
CA00BI48 Ruokapalvelujen johtaminen 8 8 4 4 2 2 1.3 1.3 1.3
CA00BI49 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 4 4 4 1.3 1.3 1.3
CA00BI50 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4 4 4 2 2
RESTO17-1001
Palveluliiketoiminta

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI51 Prosessien kehittäminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
CA00BI52 Palvelujen konseptointi 5 5 5 2.5 2.5
CA00BI53 Liiketoiminnan suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
RESTO16-1046
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
RESTO16-1048
Ravitsemusosaaminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI54 Ravitsemuslaatu 5 5 5 2.5 2.5
CA00BS71 Ravitsemusviestintä ja -tutkimus 5 5 5 2.5 2.5
CA00BS72 Ravitsemuskasvatus ja -projekti 5 5 5 1.7 1.7 1.7
RESTO16-1049
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI55 Ruokalistasuunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
YE00BI37 Tuotekehitys 5 5 5 1.7 1.7 1.7
CA00BI56 Ruokatuotantoprosessit 5 5 5 2.5 2.5
RESTO16-1050
Tila- ja elämyspalvelut

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK010 Konseptilähtöinen tilasuunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KI15CPROJMP Messuprojekti 5 5 5 2.5 2.5
KI15CPROJ01 Elämystapahtuma 5 5 5 1.7 1.7 1.7
RESTO16-1056
Frami Pro

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

15 - 30
RESTO16-1052
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
KI15VVO0092 Englantia amk-opintoihin 2 2 2 1 1
BE00CH91 Ruotsia amk-opintoihin 2 2 2 1 1
YE00BI41 Ajankohtainen projekti 2 2 2 1 1
CA00BI58 Ruoka ja viini 3 3 3 1 1 1
RESTO16-1053
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12 12 12 4 4 4
KI15EERHAR1 Erikoistumisharjoittelu 18 18 9 9 4.5 4.5 3 3 3
RESTO16-1054
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15 15 15 7.5 7.5
KI15FTU0002 Kypsyysnäyte 0
Yhteensä 210 71 70 58 25 37 34 32.5 37.5 34 24 25 18.5 18.5 11.4 11.4 11.4 16.3 16.3 12.6 12.6 12.6 17 17 8.1 8.1 8.1 12.5 12.5

Yleiset kompetenssit (AMK)

1 Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Elintarvikkeet ravitsemuksessa
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Ravitsemuslaatu
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Elämystapahtuma
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
2 Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ravitsemuslaatu
Ruoka ja viini
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
3 Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Liiketoiminnan suunnittelu
Ravitsemuslaatu
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Messuprojekti
Elämystapahtuma
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
4 Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Tutkimus- ja kehittämistyö
Elintarvikkeet ravitsemuksessa
Palvelujen konseptointi
Ravitsemuslaatu
Ruokalistasuunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Ajankohtainen projekti
Ruoka ja viini
Opinnäytetyö
5 Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Ruokapalvelujen tuottaminen
Messuprojekti
Ruoka ja viini
Opinnäytetyö
6 Yrittäjyysosaaminen

- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
- osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Yritystoiminta ja yrittäjyys
Yritystalouden hallinta
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokapalvelujen johtaminen
Prosessien kehittäminen
Palvelujen konseptointi
Liiketoiminnan suunnittelu
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
7 Laadunhallintaosaaminen

- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät
- opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset

Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Prosessien kehittäminen
Liiketoiminnan suunnittelu
Ravitsemuslaatu
Ruokalistasuunnittelu
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Kypsyysnäyte

Restonomi kompetenssit

1 Palvelukulttuuriosaaminen

- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
- osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
- osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
- tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarvikkeet ravitsemuksessa
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuslaatu
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Messuprojekti
Elämystapahtuma
Ruoka ja viini
Perusharjoittelu
2 Palvelujärjestelmäosaaminen

- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
- osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
- osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
- tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Matematiikka
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Elintarvikkeet ravitsemuksessa
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Liiketoiminnan suunnittelu
Ravitsemuslaatu
Ruokalistasuunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
3 Palvelujohtamisosaaminen

- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
- osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Prosessien kehittäminen
Liiketoiminnan suunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Messuprojekti
Elämystapahtuma
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
4 Liiketoimintaosaaminen

- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
- ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
- osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
- osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
- osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Matematiikka
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Prosessien kehittäminen
Palvelujen konseptointi
Liiketoiminnan suunnittelu
Ruokalistasuunnittelu
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen

- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle
- osaa kantaa taloudellista, sosiaalista, ekologista ja kulttuurista vastuuta palvelujen tuottamisessa ja johtamisessa
- ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
- tiedostaa oman toimintansa merkityksen aluekehityksen näkökulmasta

Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Tutkimus- ja kehittämistyö
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen johtaminen
Prosessien kehittäminen
Palvelujen konseptointi
Ravitsemuslaatu
Ruokatuotantoprosessit
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Ajankohtainen projekti
Kypsyysnäyte

amk:tutkintoon johtava koulutus

1 Perusopinnot
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Tutkimus- ja kehittämistyö
2 Ammattiopinnot
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Elintarvikkeet ravitsemuksessa
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Prosessien kehittäminen
Palvelujen konseptointi
Liiketoiminnan suunnittelu
Ravitsemuslaatu
Ruokalistasuunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Messuprojekti
Elämystapahtuma
3 Vapaasti valittavat opinnot
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Ajankohtainen projekti
Ruoka ja viini
4 Harjoittelu
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
5 Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Kypsyysnäyte
Luokittelemattomat
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
RESTO16-1037
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
RESTO16-1038
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
YPO1A2 Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen 2
YPO2A2 Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen 2
YPO3A3 Viestintätaidot 3
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3
RESTO16-1039
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
XX00BE90 Yritystoiminta ja yrittäjyys 3
XX00BE91 SeAMK innovaatioviikko 2
RESTO16-1040
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3
RESTO16-1041
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

33
RESTO16-1042
Matemaattiset ja viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki )

15
KI15AMAT001 Matematiikka 3
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2
YELRUOTS06 Svenska 1 3
YELRUOTS07 Svenska 2 2
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI06 English 1 3
YELENGLI07 English 2 2
RESTO16-1043
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet

(Valitaan kaikki )

13
YELRYMAR05 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5
YE00BI07 Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa 5
CA00BI43 Yritystalouden hallinta 3
RESTO16-1044
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet

(Valitaan kaikki )

5
CA00BI42 Tutkimus- ja kehittämistyö 5
RESTO16-1045
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

72
RESTO16-1055
Ruokaketju

(Valitaan kaikki )

13
YE00BI08 Ruokaketjun toiminta 5
YE00BI09 Ruokaketjun vastuullisuus 5
YE00BI34 Ruokaketjun kemia 3
RESTO17-1000
Ravitsemispalvelut

(Valitaan kaikki )

44
CA00BI44 Ruokapalvelujen tuottaminen 12
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5
CA00BI46 Elintarvikkeet ravitsemuksessa 5
CA00BI47 Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus 4
KA15B20 Tuotannonohjaus ammattikeittiössä 2
CA00BI48 Ruokapalvelujen johtaminen 8
CA00BI49 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 4
CA00BI50 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4
RESTO17-1001
Palveluliiketoiminta

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI51 Prosessien kehittäminen 5
CA00BI52 Palvelujen konseptointi 5
CA00BI53 Liiketoiminnan suunnittelu 5
RESTO16-1046
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
RESTO16-1048
Ravitsemusosaaminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI54 Ravitsemuslaatu 5
CA00BS71 Ravitsemusviestintä ja -tutkimus 5
CA00BS72 Ravitsemuskasvatus ja -projekti 5
RESTO16-1049
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI55 Ruokalistasuunnittelu 5
YE00BI37 Tuotekehitys 5
CA00BI56 Ruokatuotantoprosessit 5
RESTO16-1050
Tila- ja elämyspalvelut

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK010 Konseptilähtöinen tilasuunnittelu 5
KI15CPROJMP Messuprojekti 5
KI15CPROJ01 Elämystapahtuma 5
RESTO16-1056
Frami Pro

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

15 - 30
RESTO16-1052
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
KI15VVO0092 Englantia amk-opintoihin 2
BE00CH91 Ruotsia amk-opintoihin 2
YE00BI41 Ajankohtainen projekti 2
CA00BI58 Ruoka ja viini 3
RESTO16-1053
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12
KI15EERHAR1 Erikoistumisharjoittelu 18
RESTO16-1054
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15
KI15FTU0002 Kypsyysnäyte 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun