Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: KIRS14
Opetussuunitelman tunnus: KIRS14
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2014
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2014-2015 | 2015-2016 | 2016-2017 | 2017-2018 | Syksy 2014 | Kevät 2015 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | Syksy 2016 | Kevät 2017 | Syksy 2017 | 1. / 2014 | 2. / 2014 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 5. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 5. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 5. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| KIRS14-1014 | 
                           YHTEISET PERUSOPINNOT
                         (Valitaan opintopisteitä: 27 ) | 27 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15JOOP041 | Johdanto opintoihin 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KIURASUUN1 | Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 1 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||||||
| YELTIETO051 | Tietotekniikka 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| YELVIESP051 | Viestinnän perusteet 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| YELRUOTS051 | Ruotsi 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
| YELRUOTSER | Ruotsi 2 | 2 - 3 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
| VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
| VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
| YELENGLI051 | Englanti 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| YELENGLHOS | Hospitality English | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1013 | 
                           YHTEISET AMMATTIOPINNOT
                         (Valitaan kaikki ) | 71 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPT018 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
| YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPTA20 | Ruoka ja terveys 1 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||
| YELRUOTER2 | Ruoka ja terveys 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPTA21 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KIELTUNT2 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPT022 | Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 5 | 5 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||
| KIRS14-1003 | 
                           Ruokapalvelujen johtaminen
                         (Valitaan opintopisteitä: 8 ) | 8 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
| KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| YELRYYTP05 | Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
| YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
| YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPJ013 | Sopimusoikeus | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1009 | 
                           SYVENTÄVÄT OPINNOT
                         (Valitaan opintopisteitä: 45 ) | 45 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1006 | 
                           Ravitsemuksen syventävät opinnot
                         (Valitaan kaikki ) | 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK004 | Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ17 | Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ18 | Topics in Nutrition | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1008 | 
                           Ruokatuotannon kehittäminen
                         (Valitaan kaikki ) | 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK005 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
| YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1007 | 
                           Ruokapalvelujen kehittäminen
                         (Valitaan kaikki ) | 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK007 | Esthetics and Functional Space Design | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1004 | 
                           Palveluliiketoiminnan kehittäminen
                         (Valitaan kaikki ) | 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ16 | Tilapalvelujen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ02 | Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1005 | 
                           HOPS:n mukaiset opinnot
                         (Valitaan opintopisteitä: 15 ) | 15 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1011 | 
                           VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
                         (Valitaan opintopisteitä: 10 ) | 10 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1002 | 
                           HARJOITTELU
                         (Valitaan kaikki ) | 30 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||||||||||||
| KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 | 18 | 18 | 9 | 9 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRS14-1010 | 
                           TUTKIMUSOPINNOT
                         (Valitaan kaikki ) | 27 | ||||||||||||||||||||||||||||
| KI15AMET104 | Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
| KI15AMET404 | Tutkimusprojekti | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15AMET008 | Kehittämisprojekti | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||
| KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 61 | 60 | 61 | 25 | 34 | 27 | 24 | 36 | 39 | 22 | 25 | 17.1 | 17.1 | 9 | 9 | 9 | 12 | 12 | 12.2 | 12.2 | 12.2 | 19.5 | 19.5 | 5 | 12 | 5 | 15 | 10 | 
Yleiset kompetenssit (AMK)
| 1 Oppimisen taidot  - osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 2 Eettinen osaaminen  - kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 3 Työyhteisöosaaminen  - osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 4 Innovaatio-osaaminen  - kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 5 Kansainvälistymisosaaminen  - omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 6 Yrittäjyysosaaminen  - ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 7 Laadunhallintaosaaminen  - opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| Luokittelemattomat | 
| Johdanto opintoihin 1 | 
| Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 
| Tietotekniikka 1 | 
| Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 
| Viestinnän perusteet 1 | 
| Työelämän viestintä | 
| Ruotsi 1 | 
| Ruotsi 2 | 
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 
| Englanti 1 | 
| Hospitality English | 
| Matematiikka | 
| Ruokapalvelujen tuottaminen | 
| Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 
| Ruoka ja terveys 1 | 
| Ruoka ja terveys 2 | 
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 
| Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 
| Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 
| Ravitsemuksen erityiskysymykset | 
| Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 
| Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 
| Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 
| Sopimusoikeus | 
| Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 
| Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 
| Topics in Nutrition | 
| Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 
| Tuotekehitysprojekti | 
| Uudet ruokatuotantoprosessit | 
| Esthetics and Functional Space Design | 
| Elämystapahtuma | 
| Messuprojekti | 
| Tilapalvelujen johtaminen | 
| Palvelukonseptin kehittäminen | 
| Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 
| Perusharjoittelu | 
| Erikoistumisharjoittelu | 
| Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 
| Tutkimusprojekti | 
| Kehittämisprojekti | 
| Opinnäytetyö | 
| Kypsyysnäyte | 
Restonomi kompetenssit
| 1 Palvelukulttuuriosaaminen  - ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 2 Palvelujärjestelmäosaaminen  - osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 3 Palvelujohtamisosaaminen  - tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 4 Liiketoimintaosaaminen  - osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| 5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen  - osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle  | 
| Ei liitettyjä opintojaksoja | 
| Luokittelemattomat | 
| Johdanto opintoihin 1 | 
| Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 
| Tietotekniikka 1 | 
| Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 
| Viestinnän perusteet 1 | 
| Työelämän viestintä | 
| Ruotsi 1 | 
| Ruotsi 2 | 
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 
| Englanti 1 | 
| Hospitality English | 
| Matematiikka | 
| Ruokapalvelujen tuottaminen | 
| Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 
| Ruoka ja terveys 1 | 
| Ruoka ja terveys 2 | 
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 
| Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 
| Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 
| Ravitsemuksen erityiskysymykset | 
| Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 
| Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 
| Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 
| Sopimusoikeus | 
| Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 
| Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 
| Topics in Nutrition | 
| Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 
| Tuotekehitysprojekti | 
| Uudet ruokatuotantoprosessit | 
| Esthetics and Functional Space Design | 
| Elämystapahtuma | 
| Messuprojekti | 
| Tilapalvelujen johtaminen | 
| Palvelukonseptin kehittäminen | 
| Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 
| Perusharjoittelu | 
| Erikoistumisharjoittelu | 
| Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 
| Tutkimusprojekti | 
| Kehittämisprojekti | 
| Opinnäytetyö | 
| Kypsyysnäyte | 
amk:tutkintoon johtava koulutus
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 
|---|---|---|
| KIRS14-1014 | 
                                    YHTEISET PERUSOPINNOT
                                 (Valitaan opintopisteitä: 27 ) | 27 | 
| KI15JOOP041 | Johdanto opintoihin 1 | 3 | 
| KIURASUUN1 | Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 1 | 
| YELTIETO051 | Tietotekniikka 1 | 3 | 
| KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 | 
| YELVIESP051 | Viestinnän perusteet 1 | 3 | 
| YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 
| YELRUOTS051 | Ruotsi 1 | 3 | 
| YELRUOTSER | Ruotsi 2 | 2 - 3 | 
| VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | 
| VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | 
| YELENGLI051 | Englanti 1 | 3 | 
| YELENGLHOS | Hospitality English | 2 | 
| KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 
| KIRS14-1013 | 
                                    YHTEISET AMMATTIOPINNOT
                                 (Valitaan kaikki ) | 71 | 
| KI15BRPT018 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 15 | 
| YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 
| KI15BRPTA20 | Ruoka ja terveys 1 | 3 | 
| YELRUOTER2 | Ruoka ja terveys 2 | 2 | 
| KI15BRPTA21 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 | 
| KIELTUNT2 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 | 
| KI15BRPT022 | Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 5 | 
| KIRS14-1003 | 
                                    Ruokapalvelujen johtaminen
                                 (Valitaan opintopisteitä: 8 ) | 8 | 
| KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 | 
| KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 | 
| YELRYYTP05 | Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 5 | 
| YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 | 
| YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 | 
| KI15BRPJ013 | Sopimusoikeus | 3 | 
| KIRS14-1009 | 
                                    SYVENTÄVÄT OPINNOT
                                 (Valitaan opintopisteitä: 45 ) | 45 | 
| KIRS14-1006 | 
                                    Ravitsemuksen syventävät opinnot
                                 (Valitaan kaikki ) | 15 | 
| KI15CRPK004 | Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 5 | 
| KI15CPROJ17 | Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 5 | 
| KI15CPROJ18 | Topics in Nutrition | 5 | 
| KIRS14-1008 | 
                                    Ruokatuotannon kehittäminen
                                 (Valitaan kaikki ) | 15 | 
| KI15CRPK005 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 | 
| YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 
| KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 | 
| KIRS14-1007 | 
                                    Ruokapalvelujen kehittäminen
                                 (Valitaan kaikki ) | 15 | 
| KI15CRPK007 | Esthetics and Functional Space Design | 5 | 
| KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 | 
| KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 | 
| KIRS14-1004 | 
                                    Palveluliiketoiminnan kehittäminen
                                 (Valitaan kaikki ) | 15 | 
| KI15CPROJ16 | Tilapalvelujen johtaminen | 5 | 
| KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 | 
| KI15CPROJ02 | Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 5 | 
| KIRS14-1005 | 
                                    HOPS:n mukaiset opinnot
                                 (Valitaan opintopisteitä: 15 ) | 15 | 
| KIRS14-1011 | 
                                    VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
                                 (Valitaan opintopisteitä: 10 ) | 10 | 
| KIRS14-1002 | 
                                    HARJOITTELU
                                 (Valitaan kaikki ) | 30 | 
| KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 | 
| KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 | 
| KIRS14-1010 | 
                                    TUTKIMUSOPINNOT
                                 (Valitaan kaikki ) | 27 | 
| KI15AMET104 | Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 4 | 
| KI15AMET404 | Tutkimusprojekti | 6 | 
| KI15AMET008 | Kehittämisprojekti | 2 | 
| KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 | 
| KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 | 
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
