Elintarvikefysiikka (3op)
Toteutuksen tunnus: KC03AE40036-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 01.08.2018 - 31.08.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa luokitella elintarvikkeiden keskeisiä fysikaalisia ominaisuuksia sekä elintarvikeprosessien että kappaletavaran näkökulmasta
- osaa vertailla erilaisia elintarvikkeiden fysikaalisien ominaisuuksien mittaamiseen käytettyjä mittausmenetelmiä
- osaa luokitella prosessisuureiden mittaamiseen käytettyjä mittausmenetelmiä elintarviketeollisuuden näkökulmasta
- osaa arvioida omaa elintarvikefysiikan osaamistaan sekä soveltaa tietojaan ja taitojaan myöhemmissä elintarviketekniikan opinnoissaan
Sisältö
- Elintarvikkeiden fysikaaliset ominaisuudet sekä fysikaalisten ominaisuuksien mittaaminen
- Elintarvikeprosessien fysiikkaa ja prosessisuureiden mittaustekniikkaa
Toteutustavat
Luennot, harjoitukset, ryhmätyönä tehtävä seminaarityö, itsenäistä opiskelua
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikefysiikan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikefysiikaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikefysiikaan liittyvät käsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Mekaniikka sekä Lämpö- ja sähköoppi