Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikefysiikka (3op)

Toteutuksen tunnus: KC03AE40036-3001

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.08.2018 - 31.08.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Maria Hemminki
Ryhmät
ILTATESTI
Iltatestiryhmä
Opintojakso
KC03AE40036

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa luokitella elintarvikkeiden keskeisiä fysikaalisia ominaisuuksia sekä elintarvikeprosessien että kappaletavaran näkökulmasta
- osaa vertailla erilaisia elintarvikkeiden fysikaalisien ominaisuuksien mittaamiseen käytettyjä mittausmenetelmiä
- osaa luokitella prosessisuureiden mittaamiseen käytettyjä mittausmenetelmiä elintarviketeollisuuden näkökulmasta
- osaa arvioida omaa elintarvikefysiikan osaamistaan sekä soveltaa tietojaan ja taitojaan myöhemmissä elintarviketekniikan opinnoissaan

Sisältö

- Elintarvikkeiden fysikaaliset ominaisuudet sekä fysikaalisten ominaisuuksien mittaaminen
- Elintarvikeprosessien fysiikkaa ja prosessisuureiden mittaustekniikkaa

Toteutustavat

Luennot, harjoitukset, ryhmätyönä tehtävä seminaarityö, itsenäistä opiskelua

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikefysiikan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikefysiikaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikefysiikaan liittyvät käsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka sekä Lämpö- ja sähköoppi

Siirry alkuun