Ruokaketjun vastuullisuus (5op)
Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 15.04.2018 - 31.01.2019
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 07.01.2019 - 31.05.2019
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 5 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
 - Agrologi (AMK)
 - Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
 
- Opettajat
 - Anu Latva-Reinikka
 - Jarmo Alarinta
 - Anna Tall
 - Kirta Nieminen
 - Eija Putula-Hautala
 - Teija Rönkä
 - Terhi Junkkari
 
- Vastuuopettaja
 - Margit Närvä
 
- Opintojakso
 - YE00BI09
 
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
                    
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
                    
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, oppimispäiväkirja
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 133,5h, josta lähiopetusta noin 45 h.
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty. 
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
                    
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
                    
Lisätiedot
Lähiopetuksen poissaolot korvataan tehtävillä.