Ruokaketjun vastuullisuus (5op)
Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 16.04.2020 - 05.10.2020
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 28.09.2020 - 18.12.2020
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 5 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
 - Agrologi (AMK)
 - Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
 - Avoin amk
 
- Opettajat
 - Anu Latva-Reinikka
 - Margit Närvä
 - Anna Tall
 - Kirta Nieminen
 - Leena Arjanne
 - Merja Kyntäjä
 - Teija Rönkä
 
- Vastuuopettaja
 - Anna Tall
 
- Opintojakso
 - YE00BI09
 
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
                    
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
                    
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
                    
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, oppimispäiväkirja
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 133,5h, josta lähiopetusta noin 60 h.
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty. 
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
                    
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta