OPETUSSUUNNITELMAT > AVOIN AMK > ROBOTIIKKA > ROBOTIIKKA

Robotiikka

2020

Vaihda näkymän jäsentelyä
Valitse näytettävät lukuvuodet, lukukaudet ja periodit (kun vain yksi vuosi on valittuna) alla olevilla napeilla. (K = Kevät, S = Syksy)
Lukuvuodet 1
Hae nimellä: op 1 1S 1K 1 2 3 4 5 1
Robotiikan perusteet
                 
Python-ohjelmointi 3
 
       
Robotiikka 4
 
       
Konenäkö 4
 
       
Anturitekniikka 3
 
       
Hitsaustekniikka 4
 
   
 
18144771.31.31.30
Robotiikan soveltavat opinnot
                 
Konseptisuunnittelu 3
 
   
 
Tuotantoprosessien suunnittelu 3
 
   
 
Projektityö 3
 
   
 
YAMK-tasoiset opinnot
                 
Tuotantoautomaatio 5
 
   
 
Vaihtoehtoiset opinnot
                 
14014004.674.674.670
Opintopisteitä per periodi / lukukausi / lukuvuosi 606060606060606060

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Koulutuksessa syvennytään robotiikan hyödyntämiseen teollisessa tuotannossa. Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet suunnitella robottisoluja erilaisiin teollisuuden sovelluksiin, kuten kappa-leenkäsittelyyn, kokoonpanoon ja hitsaukseen. Opiskelija oppii hyödyntämään konenäköä, voima-anturointia ja muuta anturitekniikkaa solun toiminnan joustavuuden lisäämiseksi. Robottisolun suunnittelun ja offline-ohjelmoinnin tukena käytetään erilaisia CAD- ja simulointi-ohjelmistoja. Näitä ohjelmistoja hyödynnetään myös sovelluskohtaisten tarttujien ja kiinnittimien suunnittelussa. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on huippuluokan laboratoriot robotiikan opiskeluun. Laboratorioissamme on muun muassa ABB:n, Fanucin ja Yaskawan teollisuus-robotteja sekä Universal Roboticsin yhteisrobotteja ja Omronin mobiilirobotti. Lisäksi käytössä on FMS-solu, johon on yhdistetty robotisoitu hitsaus, särmäys ja koneistuspaletin panostus sekä itse koneistuskeskus.