Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikealan laadunhallinta (4op)

Opintojakson tunnus: KC03CE60030

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa arvioida elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä ja tunnistaa laadunhallinnan periaatteita ja työmenetelmiä.

Sisältö

Laadunhallinnan perusteet, laatujärjestelmät, laatukäsikirjat ja työohjeet, tilastolliset menetelmät, valvontakortit. Lisäksi kurssilla käsitellään aistinvaraista arviointia sekä arviointiraadin ja erilaisten arviointimenetelmien hyödyntämistä laadunhallinnassa.

Esitietovaatimukset

Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikehygienia ja lainsäädäntö

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää perusmenetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa monipuolisesti. Lisäksi opiskelija osaa esittää erilaisia menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia toimintatapoja sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali, yleisimmät suomalaiset ja ulkomaiset standardit.

Toteutustavat

Luennot

Siirry alkuun