Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologian perusteet (3op)

Opintojakson tunnus: KC03BE20126

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.

Sisältö

Elintarviketeollisuuden merkitys Suomen kansantaloudessa, Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset, Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys, Pääkohdittain seuraavien elintarvikeryhmien valmistus: vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin eri elintarvikkeiden valmistusprosessit.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä kykenee soveltamaan valmistusmenetelmien tuntemusta tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee keskeiset elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Saarela, Hyvönen, Määttälä, von Wright (Toim.): Elintarvikeprosessit. Savonia.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=elintarvikeprosessit&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

Toteutustavat

Luennot ja seminaarit

Siirry alkuun