Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, Ylempi AMK-tutkinto: YRKK20R
Tunnus: YRKK20R
Kuvaus
Restonomi (ylempi AMK) -opinnot on tarkoitettu ruokaketjun yrityksessä/organisaatiossa toimivalle restonomille, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa julkisiin virkoihin saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Opiskelija oppii tuntemaan ruokaketjun eri vaiheita ja kehittämään omaa asiantuntijuuttaan ruokaketjun toimijana. Koulutuksen suoritettuaan hän pystyy hyödyntämään laaja-alaista ymmärtämystään ruokaketjusta työssään ja kohdatessaan uusia haasteita. Koulutus antaa valmiudet toimia alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, toimia yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä.
Ruokaketjun kehittämien opinnoissa on laaja valikoima opintoja menetelmä- ja toimintaympäristön analysointiopinnoista ruokaketjun liiketoimintaosaamiseen, prosessiosaamiseen, ravitsemusosaamiseen ja markkinointiosaamiseen. Opinnäytetyöllä, vaihtoehtoisilla opinnoilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla opiskelija voi syventää osaamistaan haluamalleen alueelle.
Opinnoissa sovelletaan konstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin. Työkaluina tässä ongelmakeskeisessä opiskelussa ovat esseet, harjoitustyöt ja työelämän ongelmiin pohjautuvat suunnitelmat.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 |
Syksy
2020 |
Kevät
2021 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YRKK20R-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
KD00CD57 | Tulevaisuuden esimiestyö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||
YRKK20R-1004 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 | ||||||||||||||||||||||||
CB00CK18 | Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||
KA00CB13 | Nutrition project | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||
CB00CG06 | Strateginen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
KD00CD31 | Osaamispääoman johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
KD00CD53 | Asiakkuuksien johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||
KD00CD33 | Markkinointiviestinnän johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
KD00CD39 | Markkinointikyvykkyyden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||
YRKK20R-1002 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
YRKK20R-1003 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | 30 | 30 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||||
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||
Yhteensä | 90 | 52.5 | 42.5 | 0 | 27.5 | 25 | 25 | 17.5 | 0 | 0 | 13.85 | 13.85 | 8.3 | 8.3 | 8.3 | 12.55 | 12.55 | 5.9 | 5.9 | 5.9 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (YAMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuuttaan |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Osaamispääoman johtaminen |
Opinnäytetyö |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuuta yhteisön toiminnasta ja sen seurauksista |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Osaamispääoman johtaminen |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa kehittää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Opinnäytetyö |
4 Innovaatio-osaaminen
- osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamista |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Osaamispääoman johtaminen |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
Opinnäytetyö |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen -kompetenssit
1 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Opinnäytetyö |
2 Prosessien hallinta
- osaa analysoida ja kehittää ruoka-alan yrityksen/organisaation prosesseja |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Opinnäytetyö |
3 Strategiaosaaminen
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
4 Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osaaminen
- osaa analysoida ja arvioida palvelujen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
5 Ravitsemusosaaminen
- hallitsee keskeiset ravitsemusta koskevat suositukset ja niiden soveltamisen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Luokittelemattomat |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
yamk::tutkintoon johtava koulutus
1 Syventävät ammattiopinnot |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan |
Nutrition project |
Strateginen johtaminen |
Riskien hallinta |
Osaamispääoman johtaminen |
Asiakkuuksien johtaminen |
Markkinointiviestinnän johtaminen |
Markkinointikyvykkyyden kehittäminen |
2 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Opinnäytetyö |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YRKK20R-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 |
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 |
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 |
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 |
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 |
KD00CD57 | Tulevaisuuden esimiestyö | 5 |
YRKK20R-1004 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 |
CB00CK18 | Opi kirjoittamaan ruoka- ja ravitsemuskysymyksistä mediaan | 5 |
KA00CB13 | Nutrition project | 5 |
CB00CG06 | Strateginen johtaminen | 5 |
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 |
KD00CD31 | Osaamispääoman johtaminen | 5 |
KD00CD53 | Asiakkuuksien johtaminen | 5 |
KD00CD33 | Markkinointiviestinnän johtaminen | 5 |
KD00CD39 | Markkinointikyvykkyyden kehittäminen | 5 |
YRKK20R-1002 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
YRKK20R-1003 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 |