Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen: YRKK24A
Tunnus: YRKK24A
Kuvaus
Ruokaketjun kehittämisen koulutuksen opinnot on tarkoitettu asiantuntijoille, jotka tarvitsevat työssään alalle tyypillisten yritysten ja organisaatioiden kehittämiseen ja johtamiseen syventäviä tietoja ja taitoja.
Valmistuttuaan agrologi (ylempi AMK) ymmärtää ruokaketjussa toimivien yritysten toimintaympäristöä ja osaa hyödyntää tietoa. Opiskelija ymmärtää strategisen ajattelun, suunnittelun ja johtamisen tuomat hyödyt maatalousyrityksissä. Hän ymmärtää kustannustehokkaan toiminnan tarpeen muuttuvassa toimintaympäristössä ja tuntee yhteistyön ja teknologisen kehityksen tuomat mahdollisuudet maatalouden yritystoiminnan kehittämisessä. Opinnäytetyöllä, vaihtoehtoisilla opinnoilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla opiskelija voi syventää osaamistaan valitsemallaan osa-alueella.
Osa opinnoista opiskellaan yhdessä restonomi- ja elintarvikeinsinööritaustaisten opiskelijoiden kanssa. Opinnoissa sovelletaan sosiokonstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana, joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin. Työkaluina tässä ongelmakeskeisessä opiskelussa ovat esseet, harjoitustyöt sekä yrityksiin tehtävät laskelmat ja suunnitelmat. Oppimisen välttämätön edellytys on kaikissa tilanteissa aktiivinen opiskelija ja toimivat vuorovaikutussuhteet opiskelijan ja ohjaajan välillä.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2024-2025 | 2025-2026 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YRKK24A-1001 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | 35 | 35 | 17.5 | 17.5 | ||||||||
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||
9B00DR08 | Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
9B00DR09 | Maatalousyrityksen kustannusten hallinta | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
YRKK24A-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 | ||||||||||||
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||
5E00CG65 | Circular Economy and New Business | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
5E00DL17 | Tulevaisuuden lähijohtajuus | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||
YRKK24A-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 | ||||||||||||
YRKK24A-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 | 20 | 10 | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | 5 | 5 |
Yhteensä | 60 | 65 | 10 | 22.5 | 42.5 | 10 | 11.3 | 11.3 | 14.33 | 14.33 | 14.33 | 5 | 5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
yamk::tutkintoon johtava koulutus
1 Syventävät ammattiopinnot |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Circular Economy and New Business |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
2 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Opinnäytetyö |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen kompetenssit
Käytetään syksystä 2022 alkaen.
1 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
2 Prosessien hallinta
- osaa analysoida ja kehittää maatalousyrityksen prosesseja |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
3 Strategiaosaaminen
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Circular Economy and New Business |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (YAMK), 2022
Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (YAMK), 2022, Arene
1. Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija edistää omaa ja yhteisönsä jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittymistä hyödyntäen eri alojen tietoa ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Opinnäytetyö |
2. Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää ja johtaa työyhteisöään sekä uudistaa työelämää |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
3. Eettisyys
Valmistuva opiskelija arvioi ja edistää ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen toteutumista huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden. |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Circular Economy and New Business |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät |
Opinnäytetyö |
4. Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija kehittää ja johtaa kestäviä ja vastuullisia toimintatapoja työssään sekä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Circular Economy and New Business |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
5. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa kehittää ja johtaa |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Circular Economy and New Business |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
6. Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa johtaa uusien, tulevaisuutta ennakoivien ratkaisujen kehittämistä |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Lihateknologian erityiskysymykset |
Opinnäytetyö |
7. Yrittäjyysosaaminen
• edistää yrittäjämäistä toimintaa työyhteisössään |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen |
Maatalousyrityksen kustannusten hallinta |
Riskien hallinta |
Circular Economy and New Business |
Tulevaisuuden lähijohtajuus |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YRKK24A-1001 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 |
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 |
9B00DR08 | Maatalousyrityksen kokonaisvaltainen johtaminen | 5 |
9B00DR09 | Maatalousyrityksen kustannusten hallinta | 5 |
YRKK24A-1002 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 |
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 |
5E00CG65 | Circular Economy and New Business | 5 |
5E00DL17 | Tulevaisuuden lähijohtajuus | 5 |
8F00DR10 | Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät | 5 |
8F00DR11 | Lihateknologian erityiskysymykset | 5 |
YRKK24A-1003 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 |
YRKK24A-1004 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 |
KA00CB21 | Opinnäytetyö | 30 |