Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Monimuotototeutus: KIRMMK15
Opetussuunitelman tunnus: KIRMMK15
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Kevät 2015
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2014-2015 | 2015-2016 | 2016-2017 | 2017-2018 | Kevät 2015 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | Syksy 2016 | Kevät 2017 | Syksy 2017 | Kevät 2018 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 5. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 5. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 5. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 3. / 2018 | 4. / 2018 | 5. / 2018 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| KIRMMK15-1025 |
YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 27 ) |
27 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15JOOP041 | Johdanto opintoihin 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KIURASUUN1 | Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 1 | 1 | 1 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||||||
| YELTIETO05A | Tietopalvelut, toimisto-ohjelmat | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||
| YELVIESP051 | Viestinnän perusteet 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| YELRUOTS03 | Ruotsi | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||
| YELRUOTSER | Ruotsi 2 | 2 - 3 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||
| VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | |||||||||||||||||||||||||||||
| VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | |||||||||||||||||||||||||||||
| YELENGLI051 | Englanti 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| YELENGLHOS | Hospitality English | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1012 |
YHTEISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 71 ) |
71 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPT018 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | |||||||||||||||||||||||||
| YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPTA20 | Ruoka ja terveys 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| YELRUOTER2 | Ruoka ja terveys 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPTA21 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KIELTUNT2 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPT122 | Ruokapalveluprosessit | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPT222 | Ruokapalvelujen elämyksellisyys | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
| KITYÖVUOR01 | Työvuorosuunnittelun perusteet | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KIORGKÄYT01 | Organisaatiokäyttäytyminen | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KIRUOESIM01 | Ruokatuotannon esimiestoiminta | 4 - 6 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| YELRYYTP05 | Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15BRPJ013 | Sopimusoikeus | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1020 |
SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 45 ) |
45 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1005 |
Ravitsemuksen syventävät opinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK004 | Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ17 | Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ18 | Topics in Nutrition | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1007 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||
| YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK009 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1006 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK007 | Esthetics and Functional Space Design | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1003 |
Palveluliiketoiminnan kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ02 | Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
| KI15CPROJ16 | Tilapalvelujen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1004 |
HOPS:n mukaiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1010 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1002 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||||||||
| KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 | 6 | 12 | 6 | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||
| KIRMMK15-1009 |
TUTKIMUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
27 | |||||||||||||||||||||||||||||
| KI15AMET104 | Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||
| KI15AMET404 | Tutkimusprojekti | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||
| KI15AMET008 | Kehittämisprojekti | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||
| KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | 3.8 | ||||||||||||||||||||||
| KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 | |||||||||||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 44 | 51 | 71 | 49 | 44 | 15 | 36 | 43 | 28 | 35.5 | 13.5 | 14.7 | 14.7 | 14.7 | 7.5 | 7.5 | 13.1 | 13.1 | 10.6 | 13 | 30 | 5.2 | 10.2 | 12.7 | 20.3 | 15.3 | 5.8 | 5.8 | 2 |
Yleiset kompetenssit (AMK)
|
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
| Luokittelemattomat |
| Johdanto opintoihin 1 |
| Urasuunnittelutaitojen kehittäminen |
| Tietopalvelut, toimisto-ohjelmat |
| Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
| Viestinnän perusteet 1 |
| Työelämän viestintä |
| Ruotsi |
| Ruotsi 2 |
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
| Englanti 1 |
| Hospitality English |
| Matematiikka |
| Ruokapalvelujen tuottaminen |
| Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
| Ruoka ja terveys 1 |
| Ruoka ja terveys 2 |
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
| Ruokapalveluprosessit |
| Ruokapalvelujen elämyksellisyys |
| Työvuorosuunnittelun perusteet |
| Organisaatiokäyttäytyminen |
| Ruokatuotannon esimiestoiminta |
| Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
| Ravitsemuksen erityiskysymykset |
| Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet |
| Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
| Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
| Sopimusoikeus |
| Ravitsemuksellisuuden kehittäminen |
| Ravitsemusviestintä ja -kasvatus |
| Topics in Nutrition |
| Tuotekehitysprojekti |
| Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
| Uudet ruokatuotantoprosessit |
| Esthetics and Functional Space Design |
| Elämystapahtuma |
| Messuprojekti |
| Palvelukonseptin kehittäminen |
| Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit |
| Tilapalvelujen johtaminen |
| Perusharjoittelu |
| Erikoistumisharjoittelu |
| Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma |
| Tutkimusprojekti |
| Kehittämisprojekti |
| Opinnäytetyö |
| Kypsyysnäyte |
Restonomi kompetenssit
|
1 Palvelukulttuuriosaaminen
- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
2 Palvelujärjestelmäosaaminen
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
3 Palvelujohtamisosaaminen
- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
4 Liiketoimintaosaaminen
- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen
- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
| Luokittelemattomat |
| Johdanto opintoihin 1 |
| Urasuunnittelutaitojen kehittäminen |
| Tietopalvelut, toimisto-ohjelmat |
| Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
| Viestinnän perusteet 1 |
| Työelämän viestintä |
| Ruotsi |
| Ruotsi 2 |
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
| Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
| Englanti 1 |
| Hospitality English |
| Matematiikka |
| Ruokapalvelujen tuottaminen |
| Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
| Ruoka ja terveys 1 |
| Ruoka ja terveys 2 |
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
| Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
| Ruokapalveluprosessit |
| Ruokapalvelujen elämyksellisyys |
| Työvuorosuunnittelun perusteet |
| Organisaatiokäyttäytyminen |
| Ruokatuotannon esimiestoiminta |
| Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
| Ravitsemuksen erityiskysymykset |
| Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet |
| Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
| Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
| Sopimusoikeus |
| Ravitsemuksellisuuden kehittäminen |
| Ravitsemusviestintä ja -kasvatus |
| Topics in Nutrition |
| Tuotekehitysprojekti |
| Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
| Uudet ruokatuotantoprosessit |
| Esthetics and Functional Space Design |
| Elämystapahtuma |
| Messuprojekti |
| Palvelukonseptin kehittäminen |
| Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit |
| Tilapalvelujen johtaminen |
| Perusharjoittelu |
| Erikoistumisharjoittelu |
| Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma |
| Tutkimusprojekti |
| Kehittämisprojekti |
| Opinnäytetyö |
| Kypsyysnäyte |
amk:tutkintoon johtava koulutus
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
|---|---|---|
| KIRMMK15-1025 |
YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 27 ) |
27 |
| KI15JOOP041 | Johdanto opintoihin 1 | 3 |
| KIURASUUN1 | Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 1 |
| YELTIETO05A | Tietopalvelut, toimisto-ohjelmat | 3 |
| KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 |
| YELVIESP051 | Viestinnän perusteet 1 | 3 |
| YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
| YELRUOTS03 | Ruotsi | 3 |
| YELRUOTSER | Ruotsi 2 | 2 - 3 |
| VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
| VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
| YELENGLI051 | Englanti 1 | 3 |
| YELENGLHOS | Hospitality English | 2 |
| KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
| KIRMMK15-1012 |
YHTEISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 71 ) |
71 |
| KI15BRPT018 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 15 |
| YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
| KI15BRPTA20 | Ruoka ja terveys 1 | 3 |
| YELRUOTER2 | Ruoka ja terveys 2 | 2 |
| KI15BRPTA21 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 |
| KIELTUNT2 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 |
| KI15BRPT122 | Ruokapalveluprosessit | 2 |
| KI15BRPT222 | Ruokapalvelujen elämyksellisyys | 3 |
| KITYÖVUOR01 | Työvuorosuunnittelun perusteet | 2 |
| KIORGKÄYT01 | Organisaatiokäyttäytyminen | 2 |
| KIRUOESIM01 | Ruokatuotannon esimiestoiminta | 4 - 6 |
| KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 |
| KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 |
| YELRYYTP05 | Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 5 |
| YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 |
| YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 |
| KI15BRPJ013 | Sopimusoikeus | 3 |
| KIRMMK15-1020 |
SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 45 ) |
45 |
| KIRMMK15-1005 |
Ravitsemuksen syventävät opinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| KI15CRPK004 | Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 5 |
| KI15CPROJ17 | Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 5 |
| KI15CPROJ18 | Topics in Nutrition | 5 |
| KIRMMK15-1007 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
| KI15CRPK009 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 |
| KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 |
| KIRMMK15-1006 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| KI15CRPK007 | Esthetics and Functional Space Design | 5 |
| KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 |
| KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 |
| KIRMMK15-1003 |
Palveluliiketoiminnan kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 |
| KI15CPROJ02 | Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 5 |
| KI15CPROJ16 | Tilapalvelujen johtaminen | 5 |
| KIRMMK15-1004 |
HOPS:n mukaiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
| KIRMMK15-1010 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
| KIRMMK15-1002 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 |
| KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 |
| KIRMMK15-1009 |
TUTKIMUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
27 |
| KI15AMET104 | Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 4 |
| KI15AMET404 | Tutkimusprojekti | 6 |
| KI15AMET008 | Kehittämisprojekti | 2 |
| KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 |
| KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.