Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstöhallinto (4op)

Opintojakson tunnus: KI15BRPJ002

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op

Osaamistavoitteet

- Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä palvelualalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa selittää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
- Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa laatia lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen.

Sisältö

- johtamisen ja organisaatioiden peruskäsitteet
- henkilöstöjohtamisen kenttä
- työsopimuslain keskeiset säännökset

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa tarkastella ja pohtia organisaatioita, johtamista ja työtä palvelualalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa selittää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija löytää ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa itsenäisesti laatia lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen.
3
Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä palvelualalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa tulkita esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän tuntee johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa laatia lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen
1
Opiskelija osaa nimetä organisaation, johtamisen ja palvelualan työtä koskevia käsitteitä. Hän tunnistaa esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkitystä tulokselliselle toiminnalle. Hän tunnistaa johtamisen peruskäsitteitä ja henkilöstöjohtamisen osa-alueita..
Opiskelija osaa etsiä käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän tunnistaa lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen.

Oppimateriaalit

- Laurent, Ben. 2006. Päivittäisjohtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit Oy.
Saatavuus: http://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=70904

- Hyppänen, Riitta. 2007. Esimiesosaaminen liiketoiminnan menestystekijänä. Helsinki: Edita.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Esimiesosaaminen+liiketoiminnan&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae&sortBy=PUB_DATE_DESC

- Äimälä ? Åström ? Rautiainen ? Nyyssölä: Käytännön työoikeutta esimiehille
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=K%C3%A4yt%C3%A4nn%C3%B6n+ty%C3%B6oikeutta+esimiehille&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae&sortBy=PUB_DATE_DESC

- Työsopimuslaki (55/2001)
- Muu opettajien osoittama oppimateriaali

Toteutustavat

Luennot, kirjatentti, harjoitukset, ryhmätyöt, roolipelit, verkko-opinnot.
Osa tehtävistä on integroitu ruokapalvelujen johtamisen opintojaksoon.

Lisätiedot

- Verkko-opintoja 1 op

Siirry alkuun