Agrologi (AMK), Monimuotototeutus: MAGRO21
Tunnus: MAGRO21
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Agrologi on tulevaisuuden maatalouden ammattilainen. Opinnot antavat eväitä kehittää kestävää, tuottavaa ja kannattavaa maataloustuotantoa, jossa otetaan huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointi. Opinnot antavat valmiudet vastata tulevaisuuden haasteisiin kuten hiilineutraalisuuden tavoittelemiseen, uusien menetelmien ja toimintatapojen käyttöönottoon muuttuvissa ilmasto- ja ympäristöolosuhteissa.
Agrologiopinnot antavat mahdollisuuden hyvinkin erilaisiin urapolkuihin. SeAMKin agrologiopinnoissa luodaan katsaus koko ruokaketjuun; maatalouden lisäksi jatkojalostukseen, ruokapalveluihin sekä kuluttajan näkökulmaan. Opinnoissa voi keskittyä maatalouden yritystalouteen tai tuotantoprosesseihin. Valittavana on myös kiertotalouden opintokokonaisuus.
Osaamista voi laajentaa muiden alojen opinnoilla, esimerkiksi liiketalouden tai tekniikan opinnoilla. Opinnot luovat myös pohjaa maaseudun yritystoiminnan ja biotalouden kehittämiselle.
Agrologiopintojen laajuus on 240 opintopistettä ja kestoaika kolmesta neljään vuoteen riippuen aikaisemmasta osaamisesta sekä omista tavoitteista ja elämäntilanteesta. Opinnot on rytmitetty siten, että lähiopetus keskittyy syys-huhtikuulle. Kesäisin on mahdollista tehdä harjoitteluja ja kesäopintoja. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja etäopinnot sekä harjoittelut. Verkostomainen työtapa ja erilaiset vuorovaikutustavat sekä -kanavat kuuluvat agrologin arkeen, joten niiden kehittämisellä on keskeinen rooli opinnoissa.
Opintojen alkuvaiheessa opiskellaan ammatillisia opintokokonaisuuksia: maaperä- ja ilmastotekijöitä, kasvituotantoa, kotieläintuotantoa, agroteknologiaa, maatalouden yritystaloutta ja maatalouspolitiikkaa. Ammatillisia opintoja tukevat viestintä, luonnontieteet ja kieliopinnot. Läpileikkaavina teemoina opinnoissa kulkevat mm. kiertotalous, kestävä kehitys, ruokaturvallisuus ja vastuullisuus sekä digitaalisuuden hyödyntäminen.
Toisen opintovuoden jälkeisenä kesänä on Kasvukauden opintojakso, joka toteutetaan kahden viikon mittaisena kesäopintona, ajoittuen viikko kesäkuulle ja viikko elokuulle. Kasvukauden opintojaksolla sovelletaan käytännössä opiskellen talven aikana opittuja teoriatietoja.
Ulkomailla opiskeluun ja harjoitteluun on hyvät mahdollisuudet kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme kautta. Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena osaamista voi syvennetää maatalouden yritystalouteen tai tuotantoprosesseihin. Kiertotalous-opinnot tai bio- ja elintarviketalouden opinnot ovat myös sopivia yhdistelmiä agrologiopintojen lisäksi.
Harjoitteluihin kuuluvat maatilaharjoittelu ja erikoistumisharjoittelu Suomessa tai ulkomailla. Opinnäytetyö tehdään opintojen loppuvaiheessa. Opinnäytetyön aiheen valinta on hyvin vapaa, mutta opiskelijan kannattaa pitää mielessä opinnäytetyön hyödyntämisnäkökulma urasuunnittelussa ja työllistymisessä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Agrologeille on tarjolla monipuolisia työtehtäviä ja he työllistyvät hyvin. Agrologi työskentelee kotieläin- ja kasvituotannon neuvojana, hallinnon, koulutuksen ja tutkimustoiminnan asiantuntijana sekä maaseudun kehittäjänä. Kauppa ja teollisuus sekä pankki- ja vakuutussektori työllistävät myös agrologeja. Kehittyvillä tiloilla tarvitaan ammattikorkeakoulutasoista osaamista ja iso joukko agrologeja hoitaakin omaa yritystä.
Alkutuotannon osaaminen antaa eväitä myös monipuoliselle maaseudun yritystoiminnalle.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Agrologiopinnoissa oppija on aktiivinen tiedonhankkija, –prosessoija, -tuottaja, ja soveltaja. Oppiminen tapahtuu yksin tai yhdessä muiden kanssa verkostoa hyödyntäen. Opittavat asiat liitetään oppijan omaan kokemusmaailmaan, työhön ja toimintaympäristöön. Oppiminen on prosessi, jossa jokainen asettaa omat oppimistavoitteet ja myös itsearvioi omaa oppimistaan. Opettajan rooli on olla oppimisprosessin ohjaaja. Oppimisprosessin suunnittelun apuna käytetään henkilökohtaista opintosuunnitelmaa, jossa määritellään opintojaksot mitä opiskelija valitsee.
Ammatilliset opinnot koostuvat teemoista, joiden opiskelussa käytetään erilaisia pedagogisia menetelmiä. Opittavaa kokonaisuutta voidaan lähestyä ongelmalähtöisesti tai ilmiönä, josta oppija rakentaa oman oppimisprosessinsa hyödyntäen tietojaan, taitojaan ja kokemuksiaan. Esimerkiksi kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi- opintojaksossa opiskelija rakentaa tietyn eläimen ympärille osaamisensa eläintä koskevasta lainsäädännöstä sekä olosuhteista ja niiden vaikutuksista eläimen hyvinvointiin. Tiimioppiminen ja yhteiset projektit työelämän kanssa kehittävät paitsi projektinhallintataitoja ja alan osaamista niin myös viestintä, verkostoitumis- sekä ihmissuhdetaitoja. Yritysyhteistyökumppaneiden tai opiskelijoiden omien yritysten esimerkit ja ongelmat antavat opetukselle konkreettisia oppimistehtäviä.
Tekemällä oppimista sisältyy useisiin opintojaksoihin, erityisesti harjoittelut ja kesäopintojen kasvukausiopinnot sisältävät toiminnallista oppimista. Työelämässä syntyvää osaamista voi sisällyttää tutkintoon osaamisen tunnustamisen kautta.
Opintojen alussa opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa hän kartoittaa aikaisempaa osaamistaan ja oppimistavoitteitaan HOPS -ohjaajan tai opinto-ohjaajan kanssa. Opintojen kuluessa opintosuunnitelmaa tarkastellaan urasuunnitelman näkökulmasta ja otetaan huomioon mahdollisesti opintojen aikana alan työelämässä hankittua osaamista. Opintojen aikana oma ammatti-identiteetti kehittyy. Opintojen aikana opiskelija analysoi omaa kehitystään esimerkiksi oppimispäiväkirjan avulla. Ammatti-identiteetin kehittymistä tuetaan vuosittaisilla kehityskeskusteluilla HOPS-ohjaajan kanssa, harjoittelun ja opinnäytetyön ohjauksella. Valmistuva agrologi on oppiva, kehittyvä asiantuntija.
Osaamista arvioidaan opintojen alkaessa, sen aikana ja päätyttyä itsearvioinnin, vertaisarvioinnin, työelämän ja opettajan arvioimana. Osaamistaan voi näyttää esimerkiksi analysoimalla maanäytteen, tunnistamalla kasveja, kirjoittamalla oppimispäiväkirjan tai tekemällä yritykselle kehittämissuunnitelman.
Agrologiopinnoissa läpileikkaavina teemoina koko opintojen aikana kulkevat:
• tiedonhankinta ja urasuunnittelu
• yrittäjyys ja kansainvälisyys
• verkosto- ja viestintätaidot
• kestävä kehitys ja kiertotalous
• digitaalisuus ja sen hyödyntäminen
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 |
Kevät
2021 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MAGRO21-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 1.3 | 0.7 | 1.3 | 0.7 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
YP00BW25 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
XX00BW29 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
YP00BW31 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
YP00BW33 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
40 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1006 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW37 | Svenska | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
VI00BW39 | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
VI00BW41 | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW43 | English | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1007 |
Luonnontieteelliset valmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW45 | Matematiikka | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1008 |
Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet
(Valitaan kaikki) |
2 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BW51 | Tilastollinen päättely | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1009 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1010 |
Ruokaketjun liiketoiminta
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1011 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
65 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1012 |
Johdanto alaan
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW67 | Maaseutu toimintaympäristönä | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1013 |
Kestävä kasvituotanto
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW61 | Kasvutekijät ja kasvin kasvu | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW65 | Field Crop Production | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1014 |
Vastuullinen kotieläintuotanto
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BW69 | Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BW71 | Kotieläinten rehut ja ruokinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1015 |
Maatalousekonomia
(Valitaan kaikki) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW75 | Maatalouden yritystalouden perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KA00BW79 | Maatalouspolitiikka | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW77 | Maatilayrityksen verotus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1016 |
Energia- ja resurssitehokas teknologia
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BW81 | Agroteknologia | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1017 |
Summer Camp - Learning by doing
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BW87 | Kasvukausi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1018 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1029 |
Maatalous
(Valitaan opintopisteitä: 0) |
0 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW89 | Investoinnit ja rahoitus | 10 | 10 | 10 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | ||||||||||||||||||||||||||||
9A00BW99 | Viljelyn ja kasvituotannon suunnittelu | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CD83 | Erikoiskasvit - ja kasvatus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX07 | Luonnonmukainen tuotanto | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00BX03 | Ruoantuotannon uudet innovaatiot | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00BX05 | Teknologiaosaajana kehittyminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00BX01 | Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX09 | Kotieläinten jalostus | 3 - 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CD78 | Sianliha- ja porsastuotanto | 5 - 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CD79 | Siipikarjanlihan- ja munantuotanto | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CD80 | Maidontuotanto | 5 - 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CM17 | Nautojen ruokinnan suunnittelu | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CI52 | Tuotantokierron ja hedelmällisyyden tunnusluvut maidontuotannossa | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||||||
9A00CD81 | Naudanlihantuotanto | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CD82 | Muut kotieläimet | 2 - 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1027 |
Kiertotalous ruokaketjussa
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CM08 | Hiilenkierto ja vähähiilinen ruokaketju | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CM09 | Biokaasu maatiloilla | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CM10 | Aurinkoenergia ruokaketjussa | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
CA00CM12 | Ruokahävikki | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CM11 | Kiertotalouden projekti | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1028 |
Elintarvikeagrologin opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
5 - 40 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1021 |
Monialaiset työelämäprojektit SeAMK Pro
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
5 - 30 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1022 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
CA00CG64 | Ruoka ja terveys | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX11 | Bioenergia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00CI30 | Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||||||
9A00CL17 | Proteiinituotannon vaihtoehdot - Projektityö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||||||||||||
9A00BK29 | Hevosen ruokinta ja hyvinvointi | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CG15 | Parveke- ja terassiviljely | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX19 | Mestarimyyjä -koulutus | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
YE00BX25 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BX27 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00BX29 | Kirjoittaminen sujuvaksi | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||||
9A00DI97 | BIP -Future Proof Animal Production System | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1023 |
HARJOITTELUT
(Valitaan kaikki) |
50 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1024 |
Maatilaharjoittelu
(Valitaan kaikki) |
30 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
MA00BX33 | Maatilaharjoittelu osa 1 | 16 | 16 | 16 | 5.3 | 5.3 | 5.3 | ||||||||||||||||||||||||||||
MA00BX35 | Maatilaharjoittelu osa 2 | 14 | 14 | 14 | 7 | 7 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1025 |
Erikoistumisharjoittelu
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX37 | Erikoistumisharjoittelu 1 | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX39 | Erikoistumisharjoittelu 2 | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||||||||||
MAGRO21-1026 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
KA00BX41 | Opinnäytetyö | 15 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 3.8 | 3.8 | ||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 240 | 45.3 | 70.7 | 80 | 115.5 | 7.5 | 45.3 | 42.7 | 28 | 33 | 47 | 50 | 65.5 | 7.5 | 13.8 | 13.8 | 17.6 | 21.3 | 21.3 | 5.2 | 5.2 | 17.7 | 16.5 | 16.5 | 23 | 23 | 1 | 25 | 25 | 27.4 | 27.4 | 10.9 | 3.75 | 3.75 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
Agrologi kompetenssit
Ei enää käytössä. Käyttö päättynyt 31.12.2022
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
MAGRO21-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
MAGRO21-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YP00BW25 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
MAGRO21-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BW29 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
MAGRO21-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YP00BW31 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YP00BW33 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
MAGRO21-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
40 |
MAGRO21-1006 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 |
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 |
YE00BW37 | Svenska | 3 |
VI00BW39 | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VI00BW41 | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YE00BW43 | English | 5 |
MAGRO21-1007 |
Luonnontieteelliset valmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 |
9A00BW45 | Matematiikka | 5 |
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 |
MAGRO21-1008 |
Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet
(Valitaan kaikki) |
2 |
KA00BW51 | Tilastollinen päättely | 2 |
MAGRO21-1009 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
10 |
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 |
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 |
MAGRO21-1010 |
Ruokaketjun liiketoiminta
(Valitaan kaikki) |
10 |
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 |
MAGRO21-1011 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
65 |
MAGRO21-1012 |
Johdanto alaan
(Valitaan kaikki) |
5 |
9A00BW67 | Maaseutu toimintaympäristönä | 5 |
MAGRO21-1013 |
Kestävä kasvituotanto
(Valitaan kaikki) |
20 |
9A00BW61 | Kasvutekijät ja kasvin kasvu | 10 |
9A00BW65 | Field Crop Production | 10 |
MAGRO21-1014 |
Vastuullinen kotieläintuotanto
(Valitaan kaikki) |
10 |
KA00BW69 | Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi | 5 |
KA00BW71 | Kotieläinten rehut ja ruokinta | 5 |
MAGRO21-1015 |
Maatalousekonomia
(Valitaan kaikki) |
15 |
9A00BW75 | Maatalouden yritystalouden perusteet | 5 |
KA00BW79 | Maatalouspolitiikka | 5 |
9A00BW77 | Maatilayrityksen verotus | 5 |
MAGRO21-1016 |
Energia- ja resurssitehokas teknologia
(Valitaan kaikki) |
10 |
KA00BW81 | Agroteknologia | 10 |
MAGRO21-1017 |
Summer Camp - Learning by doing
(Valitaan kaikki) |
5 |
KA00BW87 | Kasvukausi | 5 |
MAGRO21-1018 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 |
MAGRO21-1029 |
Maatalous
(Valitaan opintopisteitä: 0) |
0 |
9A00BW89 | Investoinnit ja rahoitus | 10 |
9A00BW99 | Viljelyn ja kasvituotannon suunnittelu | 10 |
9A00CD83 | Erikoiskasvit - ja kasvatus | 5 |
KA00BX07 | Luonnonmukainen tuotanto | 5 |
9A00BX03 | Ruoantuotannon uudet innovaatiot | 5 |
9A00BX05 | Teknologiaosaajana kehittyminen | 5 |
9A00BX01 | Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia | 5 |
KA00BX09 | Kotieläinten jalostus | 3 - 5 |
9A00CD78 | Sianliha- ja porsastuotanto | 5 - 10 |
9A00CD79 | Siipikarjanlihan- ja munantuotanto | 5 |
9A00CD80 | Maidontuotanto | 5 - 10 |
9A00CM17 | Nautojen ruokinnan suunnittelu | 5 |
9A00CI52 | Tuotantokierron ja hedelmällisyyden tunnusluvut maidontuotannossa | 5 |
9A00CD81 | Naudanlihantuotanto | 5 |
9A00CD82 | Muut kotieläimet | 2 - 5 |
MAGRO21-1027 |
Kiertotalous ruokaketjussa
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
9A00CM08 | Hiilenkierto ja vähähiilinen ruokaketju | 2 |
9A00CM09 | Biokaasu maatiloilla | 2 |
9A00CM10 | Aurinkoenergia ruokaketjussa | 2 |
CA00CM12 | Ruokahävikki | 2 |
9A00CM11 | Kiertotalouden projekti | 2 |
MAGRO21-1028 |
Elintarvikeagrologin opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
5 - 40 |
MAGRO21-1021 |
Monialaiset työelämäprojektit SeAMK Pro
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
5 - 30 |
MAGRO21-1022 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
CA00CG64 | Ruoka ja terveys | 3 |
KA00BX11 | Bioenergia | 5 |
9A00CI30 | Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit | 5 |
9A00CL17 | Proteiinituotannon vaihtoehdot - Projektityö | 5 |
9A00BK29 | Hevosen ruokinta ja hyvinvointi | 3 |
9A00CG15 | Parveke- ja terassiviljely | 3 |
KA00BX19 | Mestarimyyjä -koulutus | 2 |
YE00BX25 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
YE00BX27 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
9A00BX29 | Kirjoittaminen sujuvaksi | 2 |
9A00DI97 | BIP -Future Proof Animal Production System | 3 |
MAGRO21-1023 |
HARJOITTELUT
(Valitaan kaikki) |
50 |
MAGRO21-1024 |
Maatilaharjoittelu
(Valitaan kaikki) |
30 |
MA00BX33 | Maatilaharjoittelu osa 1 | 16 |
MA00BX35 | Maatilaharjoittelu osa 2 | 14 |
MAGRO21-1025 |
Erikoistumisharjoittelu
(Valitaan kaikki) |
20 |
KA00BX37 | Erikoistumisharjoittelu 1 | 15 |
KA00BX39 | Erikoistumisharjoittelu 2 | 5 |
MAGRO21-1026 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 |
KA00BX41 | Opinnäytetyö | 15 |