Siirry suoraan sisältöön

Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: RESTO18

Opetussuunitelman tunnus: RESTO18

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2018
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.


AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.


PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2018-2019 2019-2020 2020-2021 2021-2022
RESTO16-1057
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
RESTO16-1058
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
YPO1A2 Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen 2 2
YPO2A2 Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen 2 2
YPO3A3 Viestintätaidot 3 3
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3 3
RESTO16-1059
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
XX00BE90 Yritystoiminta ja yrittäjyys 3 3
XX00BE91 SeAMK innovaatioviikko 2 2
RESTO16-1060
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2 2
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3 3
RESTO16-1061
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

33
RESTO16-1062
Matemaattiset ja viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki )

15
KI15AMAT001 Matematiikka 3 3
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2 2
YELRUOTS06 Svenska 1 3 3
YELRUOTS07 Svenska 2 2 2
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI06 English 1 3 3
YELENGLI07 English 2 2 2
RESTO16-1063
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet

(Valitaan kaikki )

13
YE00BS62 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5 5
YE00BS63 Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa 5 5
CA00BS64 Yritystalouden hallinta 3 3
RESTO16-1064
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet

(Valitaan kaikki )

5
CA00BS65 Tutkimus- ja kehittämistyö 5 5
RESTO16-1065
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

72
RESTO16-1066
Ruokaketju

(Valitaan kaikki )

13
YE00BI08 Ruokaketjun toiminta 5 5
YE00BI09 Ruokaketjun vastuullisuus 5 5
YE00BI34 Ruokaketjun kemia 3 3
RESTO18-1000
Ravitsemispalvelut

(Valitaan opintopisteitä: 44)

44
CA00BI44 Ruokapalvelujen tuottaminen 12 12
CA00BT61 Ruokatuotannon perusteet 8 8
CA00BT62 Ruokapalvelujen tuottaminen 4 4
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5 5
CA00BS66 Elintarvikkeet ja ravitsemus 5 5
CA00BS67 Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus 4 4
KA15B20 Tuotannonohjaus ammattikeittiössä 2 2
CA00BI48 Ruokapalvelujen johtaminen 8 8
CA00BS68 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 4 4
CA00BI50 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4 4
RESTO17-1003
Palveluliiketoiminta

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI51 Prosessien kehittäminen 5 5
CA00CL42 Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna 5 5
CA00CL43 Palveluyrityksen strateginen kehittäminen 5 5
RESTO16-1067
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
RESTO16-1068
Ravitsemusosaaminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI54 Ravitsemuslaatu 5 5
CA00BS71 Ravitsemusviestintä ja -tutkimus 5 5
CA00BS72 Ravitsemuskasvatus ja -projekti 5 5
RESTO16-1069
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI55 Ruokalistasuunnittelu 5 5
YE00BI37 Tuotekehitys 5 5
CA00BI56 Ruokatuotantoprosessit 5 5
RESTO16-1070
Tila- ja elämyspalvelut

(Valitaan kaikki )

15
CA00BS73 Konseptilähtöinen tilasuunnittelu 5 5
CA00CL46 Messut markkinointikeinona 5 5
CA00CL47 Elämystapahtuma 5 5
RESTO18-1001
Monialaiset työelämäprojektit (FramiPro)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

15 - 30
RESTO16-1072
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
YE00BS76 Englantia amk-opintoihin 2 2
YE00BS77 Ruotsia amk-opintoihin 2 2
YE00BI41 Ajankohtainen projekti 2 2
CA00BS78 Ruoka ja viini 3 3
RESTO16-1073
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12 12
CA00CL49 Syventävä harjoittelu 18 18
RESTO16-1074
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15 15
Yhteensä 210 83 70 58 25

Yleiset kompetenssit (AMK)

1 Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Ravitsemuslaatu
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Perusharjoittelu
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
2 Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokatuotannon perusteet
Ruokapalvelujen tuottaminen
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Elämystapahtuma
Perusharjoittelu
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
3 Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokatuotannon perusteet
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Prosessien kehittäminen
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Ravitsemuslaatu
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Perusharjoittelu
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
4 Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Tutkimus- ja kehittämistyö
Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna
Ravitsemuslaatu
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Ruokalistasuunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Messut markkinointikeinona
Elämystapahtuma
Ajankohtainen projekti
Opinnäytetyö
5 Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokatuotannon perusteet
Ruokapalvelujen tuottaminen
Opinnäytetyö
6 Yrittäjyysosaaminen

- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
- osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Yritystoiminta ja yrittäjyys
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Prosessien kehittäminen
Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Perusharjoittelu
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
7 Laadunhallintaosaaminen

- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät
- opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset

Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Prosessien kehittäminen
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Ravitsemuslaatu
Ruokalistasuunnittelu
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Ruoka ja viini

Restonomi kompetenssit

1 Palvelukulttuuriosaaminen

- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
- osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
- osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
- tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokatuotannon perusteet
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen johtaminen
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Ruoka ja viini
Perusharjoittelu
2 Palvelujärjestelmäosaaminen

- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
- osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
- osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
- tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Matematiikka
Tutkimus- ja kehittämistyö
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokatuotannon perusteet
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Ravitsemuslaatu
Ruokalistasuunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Messut markkinointikeinona
Elämystapahtuma
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
3 Palvelujohtamisosaaminen

- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
- osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Prosessien kehittäminen
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Elämystapahtuma
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
4 Liiketoimintaosaaminen

- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
- ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
- osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
- osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
- osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Matematiikka
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Prosessien kehittäminen
Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Ruokalistasuunnittelu
Messut markkinointikeinona
Elämystapahtuma
Syventävä harjoittelu
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen

- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle
- osaa kantaa taloudellista, sosiaalista, ekologista ja kulttuurista vastuuta palvelujen tuottamisessa ja johtamisessa
- ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
- tiedostaa oman toimintansa merkityksen aluekehityksen näkökulmasta

Svenska 1
Svenska 2
English 1
English 2
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Prosessien kehittäminen
Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Ruokatuotantoprosessit
Messut markkinointikeinona
Elämystapahtuma
Perusharjoittelu
Syventävä harjoittelu
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Ajankohtainen projekti

amk:tutkintoon johtava koulutus

1 Perusopinnot
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
SeAMK innovaatioviikko
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Matematiikka
Työelämän viestintä
Svenska 1
Svenska 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
English 1
English 2
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa
Yritystalouden hallinta
Tutkimus- ja kehittämistyö
2 Ammattiopinnot
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Ruokaketjun kemia
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen johtaminen
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Prosessien kehittäminen
Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna
Palveluyrityksen strateginen kehittäminen
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus
Ravitsemuskasvatus ja -projekti
Ruokalistasuunnittelu
Tuotekehitys
Ruokatuotantoprosessit
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu
Messut markkinointikeinona
Elämystapahtuma
3 Vapaasti valittavat opinnot
Englantia amk-opintoihin
Ruotsia amk-opintoihin
Ajankohtainen projekti
Ruoka ja viini
4 Harjoittelu
Perusharjoittelu
Syventävä harjoittelu
5 Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Ruokatuotannon perusteet
Ruokapalvelujen tuottaminen

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
RESTO16-1057
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
RESTO16-1058
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
YPO1A2 Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen 2
YPO2A2 Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen 2
YPO3A3 Viestintätaidot 3
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3
RESTO16-1059
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
XX00BE90 Yritystoiminta ja yrittäjyys 3
XX00BE91 SeAMK innovaatioviikko 2
RESTO16-1060
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3
RESTO16-1061
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

33
RESTO16-1062
Matemaattiset ja viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki )

15
KI15AMAT001 Matematiikka 3
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2
YELRUOTS06 Svenska 1 3
YELRUOTS07 Svenska 2 2
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI06 English 1 3
YELENGLI07 English 2 2
RESTO16-1063
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet

(Valitaan kaikki )

13
YE00BS62 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5
YE00BS63 Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa 5
CA00BS64 Yritystalouden hallinta 3
RESTO16-1064
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet

(Valitaan kaikki )

5
CA00BS65 Tutkimus- ja kehittämistyö 5
RESTO16-1065
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

72
RESTO16-1066
Ruokaketju

(Valitaan kaikki )

13
YE00BI08 Ruokaketjun toiminta 5
YE00BI09 Ruokaketjun vastuullisuus 5
YE00BI34 Ruokaketjun kemia 3
RESTO18-1000
Ravitsemispalvelut

(Valitaan opintopisteitä: 44 )

44
CA00BI44 Ruokapalvelujen tuottaminen 12
CA00BT61 Ruokatuotannon perusteet 8
CA00BT62 Ruokapalvelujen tuottaminen 4
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5
CA00BS66 Elintarvikkeet ja ravitsemus 5
CA00BS67 Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus 4
KA15B20 Tuotannonohjaus ammattikeittiössä 2
CA00BI48 Ruokapalvelujen johtaminen 8
CA00BS68 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 4
CA00BI50 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4
RESTO17-1003
Palveluliiketoiminta

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI51 Prosessien kehittäminen 5
CA00CL42 Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna 5
CA00CL43 Palveluyrityksen strateginen kehittäminen 5
RESTO16-1067
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
RESTO16-1068
Ravitsemusosaaminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI54 Ravitsemuslaatu 5
CA00BS71 Ravitsemusviestintä ja -tutkimus 5
CA00BS72 Ravitsemuskasvatus ja -projekti 5
RESTO16-1069
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
CA00BI55 Ruokalistasuunnittelu 5
YE00BI37 Tuotekehitys 5
CA00BI56 Ruokatuotantoprosessit 5
RESTO16-1070
Tila- ja elämyspalvelut

(Valitaan kaikki )

15
CA00BS73 Konseptilähtöinen tilasuunnittelu 5
CA00CL46 Messut markkinointikeinona 5
CA00CL47 Elämystapahtuma 5
RESTO18-1001
Monialaiset työelämäprojektit (FramiPro)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

15 - 30
RESTO16-1072
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
YE00BS76 Englantia amk-opintoihin 2
YE00BS77 Ruotsia amk-opintoihin 2
YE00BI41 Ajankohtainen projekti 2
CA00BS78 Ruoka ja viini 3
RESTO16-1073
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12
CA00CL49 Syventävä harjoittelu 18
RESTO16-1074
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun