Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: RESTO18
Opetussuunitelman tunnus: RESTO18
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2018
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2018-2019 | 2019-2020 | 2020-2021 | 2021-2022 |
---|---|---|---|---|---|---|
RESTO16-1057 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
20 | ||||
RESTO16-1058 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki ) |
10 | ||||
YPO1A2 | Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen | 2 | 2 | |||
YPO2A2 | Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen | 2 | 2 | |||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | |||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | |||
RESTO16-1059 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 | ||||
XX00BE90 | Yritystoiminta ja yrittäjyys | 3 | 3 | |||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | |||
RESTO16-1060 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 | ||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | |||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | |||
RESTO16-1061 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
33 | ||||
RESTO16-1062 |
Matemaattiset ja viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 3 | |||
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | |||
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 | 3 | |||
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 | 2 | |||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | |||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | |||
RESTO16-1063 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
13 | ||||
YE00BS62 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 | 5 | |||
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | |||
CA00BS64 | Yritystalouden hallinta | 3 | 3 | |||
RESTO16-1064 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
5 | ||||
CA00BS65 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 | 5 | |||
RESTO16-1065 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
72 | ||||
RESTO16-1066 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki ) |
13 | ||||
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 | 5 | |||
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 | 5 | |||
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | |||
RESTO18-1000 |
Ravitsemispalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 44) |
44 | ||||
CA00BI44 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 12 | 12 | |||
CA00BT61 | Ruokatuotannon perusteet | 8 | 8 | |||
CA00BT62 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 4 | 4 | |||
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | |||
CA00BS66 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 5 | 5 | |||
CA00BS67 | Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus | 4 | 4 | |||
KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 | 2 | |||
CA00BI48 | Ruokapalvelujen johtaminen | 8 | 8 | |||
CA00BS68 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 | 4 | |||
CA00BI50 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 4 | 4 | |||
RESTO17-1003 |
Palveluliiketoiminta
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||
CA00BI51 | Prosessien kehittäminen | 5 | 5 | |||
CA00CL42 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 5 | 5 | |||
CA00CL43 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 | 5 | |||
RESTO16-1067 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||
RESTO16-1068 |
Ravitsemusosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 | 5 | |||
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 | 5 | |||
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 | 5 | |||
RESTO16-1069 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||
CA00BI55 | Ruokalistasuunnittelu | 5 | 5 | |||
YE00BI37 | Tuotekehitys | 5 | 5 | |||
CA00BI56 | Ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | |||
RESTO16-1070 |
Tila- ja elämyspalvelut
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||
CA00BS73 | Konseptilähtöinen tilasuunnittelu | 5 | 5 | |||
CA00CL46 | Messut markkinointikeinona | 5 | 5 | |||
CA00CL47 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | |||
RESTO18-1001 |
Monialaiset työelämäprojektit (FramiPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
15 - 30 | ||||
RESTO16-1072 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | |||
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | |||
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 | 2 | |||
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 | 3 | |||
RESTO16-1073 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | ||||
KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | |||
CA00CL49 | Syventävä harjoittelu | 18 | 18 | |||
RESTO16-1074 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | |||
Yhteensä | 210 | 83 | 70 | 58 | 25 |
Yleiset kompetenssit (AMK)
Restonomi kompetenssit
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESTO16-1057 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
20 |
RESTO16-1058 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki ) |
10 |
YPO1A2 | Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen | 2 |
YPO2A2 | Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
RESTO16-1059 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 |
XX00BE90 | Yritystoiminta ja yrittäjyys | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
RESTO16-1060 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
RESTO16-1061 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
33 |
RESTO16-1062 |
Matemaattiset ja viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 |
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
RESTO16-1063 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
13 |
YE00BS62 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 |
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
CA00BS64 | Yritystalouden hallinta | 3 |
RESTO16-1064 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
5 |
CA00BS65 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 |
RESTO16-1065 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
72 |
RESTO16-1066 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki ) |
13 |
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 |
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 |
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 |
RESTO18-1000 |
Ravitsemispalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 44 ) |
44 |
CA00BI44 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 12 |
CA00BT61 | Ruokatuotannon perusteet | 8 |
CA00BT62 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 4 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00BS66 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 5 |
CA00BS67 | Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus | 4 |
KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 |
CA00BI48 | Ruokapalvelujen johtaminen | 8 |
CA00BS68 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 |
CA00BI50 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 4 |
RESTO17-1003 |
Palveluliiketoiminta
(Valitaan kaikki ) |
15 |
CA00BI51 | Prosessien kehittäminen | 5 |
CA00CL42 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 5 |
CA00CL43 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 |
RESTO16-1067 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 |
RESTO16-1068 |
Ravitsemusosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 |
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 |
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 |
RESTO16-1069 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
CA00BI55 | Ruokalistasuunnittelu | 5 |
YE00BI37 | Tuotekehitys | 5 |
CA00BI56 | Ruokatuotantoprosessit | 5 |
RESTO16-1070 |
Tila- ja elämyspalvelut
(Valitaan kaikki ) |
15 |
CA00BS73 | Konseptilähtöinen tilasuunnittelu | 5 |
CA00CL46 | Messut markkinointikeinona | 5 |
CA00CL47 | Elämystapahtuma | 5 |
RESTO18-1001 |
Monialaiset työelämäprojektit (FramiPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 ) |
15 - 30 |
RESTO16-1072 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 |
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 |
RESTO16-1073 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 |
CA00CL49 | Syventävä harjoittelu | 18 |
RESTO16-1074 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.